Tech neck: 9 korisnih savjeta kako umanjiti bolove i bore vrata

tech neck

Tech neck ili tehnološki vrat je jedan od novijih pojmova s kojima se susrećemo sve češće, a riječ o nizu zdravstveno-estetskih problema koji nastaju jer se predugo naginjemo nad našim pametnim telefonima, laptopima te ostalim tehnološkim gagetima. Rezultati su boli vrata, glave, leđa, kao i više bora  radi kojih vrat izgleda stariji.

Kako umanjiti zdravstvene tegobe uzrokovane pojavom tech neck?

Za naš vrat i kralježnicu, kao i kožu vrata, nije dobar  položaj u kojem je glava pognuta prema dolje, a gornji dio leđa lagano pogrbljen. Danas su ljudi sve ovisniji o tehnološkim napravicama, a taj položaj vrata kroz duže vrijeme može uzrokovati uistinu ozbiljne poteškoće poput boli u vratu i leđima (pogotovo ako osjetite donji dio leđa, tada znate da ste pretjerali). Upravo tech neck može biti krivac za vaše česte glavobolje i migrene, a može doći i do ukliještenja živca i pomicanje diska kralježnice. Što možemo učiniti kako bismo umanjili te probleme?

 1. Umjesto da gledate prema dolje, stavite uređaj na razinu očiju kako biste smanjili naprezanje kralježnice i vrata. Udobnije sjedite dok radite na računalu. Dok držite mobitel u rukama, laktove naslonite na stol i podignite ga prema gore, prema razini očiju.
 2. Osvijestite i umanjite vrijeme koje provodite uz navedene uređaje… Pogotovo ako ste na poslu više sati uz računalo, kad ste u svom domu, stišajte poruke i obavijesti i odgovarajte na njih kratko kad vama odgovara.
 3.  Promijenite položaj dok radite. Češće radite pauze, protegnite se, za vrijeme telefonskog razgovora šećite prostorijom.
 4.  Donesite svjesnu odluku kako ćete više boraviti na otvorenom umjesto igranja igrica na mobitelu, surfanja i pregledavanja društvenih mreža.
 5. Radite vježbe za vrat, leđa i kralježnicu (upišite se na pilates, jogu ili vježbajte od kuće).

Tech neck pojačava bore vrata i čini ga starijim!

tech neck bore - krema ULOLAOd estetskih problema, i prije očekivanog vremena, uočit ćete vodoravne linije, bore na vratu radi kojih će vrat izgledati stariji nego što je. Kad se tom problemu pridruži još koja godina, iskreno, nećemo biti sretne izgledom kože vrata. Pored gore navedenih savjeta, ključan estetski savjet za sprečavanje bora vrata je osigurati da vrat bude uključen u svakodnevnu rutinu njege kože lica.

Nije dovoljno otuširati se, već vrat treba istu vrstu njege kože kao i naše lice.

  1. Očistite vrat i dekolte istim sredstvima kojima čistite lice.
  2. Ujutro i navečer nježno umasirajte kremu koja će ciljano umanjiti bore vrata i pojačati sintezu kolagena. ULOLA je za njegu vrata i dekoltea osmislila posebnu kremu koja ima jak utjecaj na kolagen u koži zahvaljujući ekstraktu sa shittake gljivama. Linija pripada anti-age liniji Facelift, ali pogodna je i za mlađe osobe koje se suočavaju s borama na vratu radi tech necka, jer krema povećava elastičnost te hrani i zateže tretirano područje. Krema je dostupna putem ULOLA webshopa kao i u trgovinama dm.
  3. Najmanje 2x tjedno napravite piling vrata i dekoltea (ULOLA piling za lice i gel piling za tijelo). Jedanput tjedno stavite masku za lice i na područje vrata i dekoltea.
  4. ULOLA YBW serum za hidrataciju ili Facelift uljni serum povremeno nanesite i na područje vrata i dekoltea kako bi koža dobila dodatnu hidrataciju.