5 savjeta kako sačuvati mladost

Kako sačuvati mladost? Je li to uopće moguće ili se svi redom zavaravamo? Kad se iznenadite koliko neka od vaših poznanica ima godina, tada znate da je moguće. Otkrivamo kako!

Koža pamti – i vraća nam natrag, i ono dobro, i ono loše. Baš je nešto osvetoljubiva, zar ne? No, isto tako može nam biti i dobra saveznica na putu kroz vrijeme te priuštiti lijepe komplimente poput:
“Ma, daj, nemaš ti toliko godina?! Izgledaš mi puno, puno mlađe.“ Da bismo čuli te lijepe riječi, treba se malo i potruditi.

Iako shvaćam da živimo u svijetu u kojem vlada ta velika želja za vječnom mladošću te da nije lako prihvatiti vremenske transformacije kože lica i tijela, osobno nisam pobornik estetske kirurgije već, barem u svojoj 42. godini, one prirodne putove: savjete koje mogu ostvariti kao i prirodnu kozmetiku.

Kako sačuvati mladost?

1. KRENI NA VRIJEME I VRIJEME ĆE RADITI ZA TEBE
Kako će naša koža izgledati kada doživimo starost, samo trećinu ovisi o genetici, a ostatak rezultata ovisi o nama samima. Ovisi o tome kako živimo: od prehrane, dovoljne količine vode, redovitog vježbanja i boravka na zraku, ali znatno i o njezi kože. Njegovana koža se uvijek vidi…

Redovito čišćenje kože, toniziranje, uporaba kvalitetnih, hidrantnih seruma i krema za lice, vidjet će se na našoj koži. Zato, već u teen godinama nam ne može biti svejedno koju kremu koristimo i na koji način se suočavamo sa prištićima.

Tiskanje prištiće i neadekvatna kozmetika mogu ostaviti trajne posljedice, stoga, ako imate teenagera kod kuće, pomozite mu u odabiru kozmetike, kao i stilu života.

Kao Facebook urednica ULOLE često dobivam pitanja je li FACELIFT linija samo za one iznad 30+ godina? Ne… ona je za sve one 20+ koji žele utjecati na suhoću kože, jer je vrlo hidrantna, kao i utjecati na (prve) bore (možete ju potražiti i u dm-u).

2. REDOVITA NJEGA PODRUČJA OKO OČIJU
Posebnu pažnju treba posvetiti koži oko očiju koja vrlo osjetljiva, tanja od ostatka kože lica i nema masnog tkiva. S njegom kože oko očiju svakako treba početi na vrijeme, a to je, iznad 20. godine života. Važno je da je krema za oko očiju hidrantna i da ju nanosimo redovito (ujutro – navečer).

3. NJEGA RUKU
Jeste li kad gledali neke poznate osobe, poput Madone, koje u licu izgledaju odlično, a onda pogledate u ruke… i vidite prave godine? Pogotovo sada kada idu hladniji dani, jako je važno ruke mazati hidrantnim kremama nakon pranja suđa, čišćenja, prije napuštanja toplih prostorija i izlaska van.

4. NE ZABORAVITE NA NJEGU VRATA I DEKOLTEA
Kad već pričamo o izdajicama godina, tada imamo pobjednike: vrat i dekolte. Često pretjeramo sa sunčanjem pa dekolte bude dodatno naboran. Način na koji spavamo isto utječe pa kad se probudimo, čeka nas neugodno iznenađenje naboranog dekoltea.

Već iznad 20-te godine života suočavamo se sa „tech neck“ borama na vratu jer se naginjemo nad naše pametne telefone i računala. Nedavno smo pisali baš koristan članak na temu tech necka i kako umanjiti bolove koje izaziva i bore kao i o njezi vrata i dekoltea.

Skraćena verzija je: njegujte vrat i dekolte jednako kao i lice: od čišćenja, preko pilinga i maske do njegovanja kremama. ULOLA za tu svrhu ima baš posebnu kremu iz Facelift linije s ekstraktom shiitake gljiva koji utječe na sintezu kolagena i ublažavanje bora vrata i dekoltea.

1. VJEŽBAJTE, BORAVITE U PRIRODI, PRIPAZITE NA PREHRANU, PIJTE PUNO VODE I RAZMIŠLJAJTE POZITIVNO
Ovo ste čuli već 100 puta? Da, zato jer je to stvarno tako ako želimo, kako smo rekli, “sačuvati” mladost ili usporiti starenje. Kozmetika koju koristimo može biti najbolja, ali ako nemamo dobre životne navike i ako se stalno ljutimo, ako smo negativni prema drugima i prema samima sebi… koža će to pokazati. Svi naši užici poput previše slatkog, alkohola, cigareta, brze hrane, nekretanja utječu na izgled naše kože, ali i ono što je još važnije: na naše zdravlje.

Stoga, iskoriste jesenje dane koje su pred nama za PROMJENE u stilu života i život će tada svakako biti bolji, a koža ljepša.

Autorica članka: Stefani Pavlica Srebačić